Merhaba Hanımlar !

Daha önceki bloğum olan maharetlieller.blogcu.com adresimde bir sorun yaşadığım için kendime yeni bir blog açtım. Öncelikle ilk bloğumdaki kayıtları buraya tekrar ekleyeceğim. Yeni kayıtlara ondan sonra geçeceğim. Bloğuma baktığınız için teşekkür ederim....

YAPRAK MANTI YAPIMI








MALZEMELER :
Hamuru İçin :
* 1 Kg un
* 1 Yemek Kaşığı tuz
* Aldığı kadar su

Sosu İçin :
* Yarım Kg yoğurt
* 100 gr margarin veya tereyağı
* Arzuya göre pul biber ve nane

YAPILIŞI :
Un ile tuz ve su,kulak memesinden daha sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Fazla ince olmayan yufka açılır. Resimdeki gibi bol un serpilerek açılan yufka oklavaya sarılır ve küçük kareler şeklinde doğranır. Tercihen büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur ve kaynatılır. Kaynayan suya bir yemek kaşığı tuz eklenir. Bir bezeden elde ettiğimiz yaprak mantılar kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynatılarak pişirilir. Süzgeçle çıkardığımız yaprak mantılar soğuk tuzlu suyun içine atılır. Sonra tekrar süzülür.  Tepsimize ince bir tabaka halinde yoğurdu dökeriz. Üzerine mantıyı ince bir şekilde yayarız. Üzerinede bir kaç yemek kaşığı yoğurt gezdiririz. Erittiğimiz margarini (tereyağıda kullanabilirsiniz.) mantımızın üzerine dökeriz. İsterseniz margarine pul biber ve nanede ekleyebilirsiniz.
*** Ardahan'da bu yemeğin adı ''yoğurtlu mantı'' dır.Hepimizimn bildiği ''kıymalı mantı'' ya da Ardahan'da ''hingal'' denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder