Merhaba Hanımlar !

Daha önceki bloğum olan maharetlieller.blogcu.com adresimde bir sorun yaşadığım için kendime yeni bir blog açtım. Öncelikle ilk bloğumdaki kayıtları buraya tekrar ekleyeceğim. Yeni kayıtlara ondan sonra geçeceğim. Bloğuma baktığınız için teşekkür ederim....

KETE YAPIMI (ARDAHAN YÖRESİ)












MALZEMELER:
* 1 Kg Un
* 1 Yemek Kaşığı Tuz
* 1 Paket Maya
* 1 Paket Margarin
YAPILIŞI:
Un, maya, tuz karıştırılarak sıcak suyla poğaça kıvamında bir hamur yoğurulur. 5 dk dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Margarin tavada eritilerek bezeden açılan yufkaya sürülür. Resimdeki gibi kesilerek birbirinin üzerine dizilir. Ve sac üzerinde yada bir teflon tavada pişirilir. Ardahan'da keteyi odun ateşinde sac üzerinde pişirirler.
                                                   ~~~~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder