Merhaba Hanımlar !

Daha önceki bloğum olan maharetlieller.blogcu.com adresimde bir sorun yaşadığım için kendime yeni bir blog açtım. Öncelikle ilk bloğumdaki kayıtları buraya tekrar ekleyeceğim. Yeni kayıtlara ondan sonra geçeceğim. Bloğuma baktığınız için teşekkür ederim....

KESME ÇORBASI


MALZEMELER:
* 1 Kg un
* Yarim Kg yoğurt
* 100 Gr margarin
* 1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:
Yumruk büyüklüğünde biraz sertçe bir hamur yoğurulur. Biri Küçük biri büyük iki beze yapılır. Küçük olan beze resimdeki gibi küp şeklinde doğranır. Büyük olan bezeden erişe yapılır. Kaynayan suya bir yemek kaşığı tuz atılır. Erişte makarna haşlanır gibi 2-3 dakika kaynatılır. Yoğurdun içine bir yumurtanın sarısı ve bir yemek kaşığı un eklenerek iyice çırpılır. Kaynamakta olan eriştenin içine yavaş yavaş dökülür. Küp şeklinde doğradığımız hamurlar (çerez) 100 Gr yağda kızartılır. Çorbanın altı kapatılır. Yağda kızartılmış çerez üzerine dökülür.(Kardeşimle çerezlerin çoğu bize gelsin diye yarış yapardık :D ) Çalışan yada erişte doğramaya vakti olmayanlar hazır erişte kullanabilirler. Üzerine nane ve pulbiber ile sos yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder