Merhaba Hanımlar !

Daha önceki bloğum olan maharetlieller.blogcu.com adresimde bir sorun yaşadığım için kendime yeni bir blog açtım. Öncelikle ilk bloğumdaki kayıtları buraya tekrar ekleyeceğim. Yeni kayıtlara ondan sonra geçeceğim. Bloğuma baktığınız için teşekkür ederim....

KONSERVE MENEMEN YAPIMI

Hanımlar  sizlerle her yıl evde yaptığım konserve menemen tarifini paylaşmak istedim.Bildiğiniz gibi kışın domates bulmamıza rağmen rengi,lezzeti yaz domatesi gibi olmuyor.Tamda şu sıralar yerli sivri domatesin çıktığı zamanlarda yapıyorum.Çok pratik hazır bir yemek bulunuyor elinizin altında.Sadece menemen olarak da değil yemeklerinize,makarnalarınıza da sos olarak kullanabiliyorsunuz.




MALZEMELER :
* 10 kg domates
* Yarım kg çarliston biber
*  4 tane 1 lt 'lik konserve kavanozu
YAPILIŞI :
Domatesler büyük boy bir tencereye konulur. Üzerine kaynar su dökülür. Domateslerin üzerini kapatacak şekilde su konulmalıdır. Ve tencere ocağa konulur. Domatesler kaynamaya başlarken altı kayatılır. 5 dk beklenir. Kaynayan suyu süzülür. Tencereye soğuk su doldurulur. (Bu işlem domateslerin kabuklarını soymak için.) Kabukları soyulan domatesler başka bir tencereye kaba kaba doğranır. Bu tencereye 8-10 adet sivri biber de eklenir. 1 yemek kaşığı tuz atılır. İçinde domates ve biberin bulunduğu tencere ocağa konulur. Kaynamaya başladığında yaklaşık1 saat karıştırarak pişiririz.(tencerenin altının tutmamasına özen göstelim) Kavanozları bir tepsiye dizerek tenceremize yaklaştırırız. Hala kaynamakta olan menemen kavanozlara doldurulur. Ağzı temizlenerek kapakları hızlı bir şekilde kapatılır. Kavanozlar ters çevrilir ve üzerlerine bir örtü örtülür. Böyle bir gün bekletilir. Bir gün sonra kavanozlar kontrol edilir. Kapakları içeriye çökmüş olanlar vakumlanmıştır. Eğer içeriye çökmemişse o kavanoz vakumlanmadığı için menemen bozulabilir.  Vakumlanmış menemenlerinizi dolaplarınıza kaldırıp isteğiniz zaman kullanabilirsiniz. (Yine ters çevrilmiş halde beklemeye bırakın.)
                                                 Afiyet Olsun . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder